Плочки Метро

Блог

Плочките „Метро“ са получили името си от отличителните керамични плочки, използвани за стените по стените на Лондоското метро и  многото метростанции в Ню Йорк,

построени около началото на 20 век. Известни са още като „Metro Tile“ и „London Underground Tile“ или подземни плочки. 

Те са използвани от дизайнери и архитекти с цел създаване на модерен облик, дължащ се на тяхната изчистена линия.

Те могат да се използват за цяла баня, без да изглежда прекалено, като създават красив минималистичен вид, силно напомнящ за тяхното използване от 19 век. .

Метро плочките намират приложение в редица емблематични ресторанти и барове , а техните скосени ръбове улавят светлина от всички посоки и привличат допълнително внимание върху акцентираните зони в помещението, предназначени да бъдат център на интерес.Изработени по много висок стандарт, тези плочки са проектирани да бъдат лесни за почистване, дълготрайни и се отличават с уникална визия.

Приложение на Метро в съвременните кухни и бани.

Кухнята е не само чисто функционално пространство , тя е сърцето на всеки дом.В тази връзка изборът на плочки за гръб са важна част от интериорното оформление и ключ към успеха при проектиране на кухнята.

Фаянс „Метро“ са класика в кухненския декор и не зависимо дали целта е да се постигне съвременен интериор или ретро визия , плочките с вид на тухлички са подходящи за всеки стил.

Въпреки че следват изчистена линия, те никога не изглеждат скучно.

Освен при кухните , фаянсовите плочки „Метро“ се използват при проектиране на баня.Те изглеждат привлекателно, придават уют, не са задължаващи и могат да се комбинират успешно със всякакъв вид обзавеждане.Тяхната роля е фонова и позволяват да се откроят останалите акценти.Комбинират се успешно с други елементи на интериорният дизайн, например пвц мебели за баня с дървесен фурнир или с дървесен гранитогрес, който също е много актуален. Контраста между плочки „Метро“ и дърво добавя характер и интерес към интериора.

Основните предимства на фаянс „Метро“ са:

  • лесно почистване и подръжка 

  • издръжливост на надраскване

  • изчистен и неутрален дизайн

  • достъпна цена.

Плочките „Метро“ се предлагат в няколко цвята , които могат да се комбинират за повече колоритност.Чрез своите предимства и неутралност , те намират силно приложение в модерният кухненски дизайн, а също и при проектирането на бани.Размерът на плочките са 10x20см. Предлагат се в няколко цвята ,покриетието е гланц.

Вариантите може да разгледате в сайта ни в секция кухни или да последвате този линк: Метро